MastiIn pofida “retetarelor “de “buna conduita“ la interviu de care abunda internetul si la o adica, daca nu ai timp sa le citesti, orice amic iti poate impartasi din experienta personala cateva “trucuri” utile, realitatea pe care o constata fiecare candidat pe propria piele, este ca de fapt, interviul este o situatie cu foarte multe variabile si o incarcare destul de mare de subiectivism.

 Situatia este ingrata: pana la urma trebuie sa ii prezinti unui necunoscut  “the best version of you” si deodata, toate acele sfaturi concrete despre cat de important este sa te duci imbracat in pantaloni si nu in fusta (mai ales daca esti barbat), cum sa iti tii mainile si picioarele din dotare,  cand sa vorbesti si cand sa asculti, se amesteca, si de cele mai multe ori iesi de la discutie cu sentimentul vag suparator ca le-ai facut fix invers si ca celalalt doar din minima decenta nu a intrerupt discutia mai devreme.

 Pana la urma sta  in firea omului sa urmeze tipare si multi inca o fac, interviu dupa interviu, pentru ca opusul – a fi ei insisi intr-o situatie pe care nu o controleaza, seamana al naibii de mult cu un salt in gol….

Sunt recrutor, si cei mai buni OAMENI pe care i-am recrutat vreodata au fost cei sinceri cu ei si cu mine. Poate au avut nodul stramb la cravata, dar coloana vertebrala dreapta compensa.

Faceti saltul in gol…..mereu. Veti reveni de fiecare data catre voi insiva mai puternici si mai lucizi.

Raluca